Friss hozzászólások

Szavazás

Fog-e élni a végtörlesztéssel?

Bejelentkezés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

Jelenlegi hely

Tékozló homár

Feliratkozás Tékozló homár hírcsatorna csatornájára
Frissítve: 43 perc 55 másodperc

Black Friday meg akció Tesco-módra

2015, november 27 - 16:28

Rutinos homáros nem lepődik meg. A Felárazom-Leakciózom ősi ügyeskedő módszer a kereskedelemben. De azért mégis, hogy van ez elképzelve egy ekkora cégnél?

A képek magukért beszélnek. Black friday. Tesco. Amúgy csak ruhából van kedvezmény... A felárazott termékből.


Kategóriák: Hírek

Itt az idei első Black Friday reklamáció

2015, november 27 - 10:43

Gábor szerintem tipikusan csak nálunk előforduló esetről van szó, szerintem nem. A cégek ilyenkor általában az ÁSZF-re mutatnak (jelen esetben a 4-es pontra), mi pedig egy korábbi posztunkra.

Kedves Homár!  

A következő tipikusan csak nalunk előfordulható esettel és "magyarázkodással" kapcsolatban fordulok önökhöz. A hazai Black friday akciók önlejárató hódításànak merföldkővei eddig is szépen gyűltek, de amikor egy kereskedelmileg tapasztalt cég jár el így, aki ezt a Premium értékrendet árazásàban is nyomatékosítja, és a legnagyobb világmárka nevében cselekszik (Apple Premium reseller), felháborítónak tartom.

Mások nevében is köszönöm:

Gábor

[...] Bővebben!


Kategóriák: Hírek

Amikor a futár ébreszt hajnalban

2015, november 26 - 15:42

Aki rendelt már házhoz bármit, aztán várt otthon félnapokat potyára, mert csak nem érkezett meg a szajré, az mélyen átérzi Zoltán panaszát, különös tekintettel a reggel 6:45-ös, egyáltalán nem comme il faut telefonálásra.  De azért én annyira kíváncsi lennék egyszer arra, hogy hogy néz ki mindez szállítócéges oldalról. Futárok, írjatok!

Sziasztok,

Kérlek jelentesétek meg a történetem, hogy mindenki  2x gondolja meg a kiszállítást a Bestbyte-nál, mivel egy roppant egyszerű művelet sort nem képes végre hajtani. Nevem és email címemet bizalmasan kezeljétek!

[...] Bővebben!


Kategóriák: Hírek

Simán lehet ismerős nevében szolgáltatást rendelni a UPC-nél?

2015, november 26 - 09:50

Elképesztő sztori. Vajon amikor jelzi az előfizető, hogy nem az ő nevében történt a megrendelés, akkor miért nem vonja vissza azt a szolgáltató? Meg egyáltalán, hogy sikerült átíratni? Ha tudom valakinek az adatait, akkor máris trollkodhatok az előfizetésében?

Kedves Homár! 

Sziasztok. A UPC-vel töltöttem a mai délutánt telefonon, gondoltam megosztom az olvasókkal, hátha mást is megtaláltak hasonló trükkökkel.

Pár éve a UPC-nél van a net és a tv csomagom. Ma 2-kor kaptam egy emailt, hogy köszönjük megrendelését blablabla. Megnéztem, hogy mit rendeltem meg, mert épp külföldön voltam állásinterjún. Kiderült, hogy egy zűrös ismerősöm bement a UPC-hez, átiratta az én előfizetésemet a saját nevére, és megrendelt egy 12000 forintos mobil előfizetést.

[...] Bővebben!


Kategóriák: Hírek

Mi az úristen tart ebben a lábasvisszafizetési ügyben 4 hónapig?

2015, november 25 - 14:40

Az egyik legidegesítőbb dolog, amikor egy félresikerült webshopos rendelés után irgalmatlanul nehéz visszaszerezni a vásárláskor kifizetett lóvét. Néha nem is az összeg nagysága idegeli ilyenkor az embert (persze az is létező verzió), hanem az, hogy hetekig kell foglalkozni valamivel. Például mi az úristen tart ebben a lábasvisszafizetési ügyben 4 hónapig?

Az Extrém Digital diszkrét bája

Ha előre látom, milyen kanosszát járok az Extrém Digital (ED) etikusnak nem mondható magatartása miatt, nem rendelek meg webáruházukban 2015. július 21-én 1 szett zománcozott lábast  (online kifizettem).

[...] Bővebben!


Kategóriák: Hírek

Kivégezte Péter nadrágját a színagresszív Deichmann-cipő

2015, november 25 - 09:28

Jól nézhetett ki a kék velúrcipő a vajszínű gatyával, kár, hogy csak egy estére volt hitelesítve az összeállítás. Szerencsére Péter nem hagyta annyiban a dolgot. Tessék példát venni róla.

Tisztelt Szerkesztőség!

2015. őszén vettem egy kék, velúr cipőt a Deichmannba 12 000 Ft-ért. Ezek előtt vettem egy vaj színű, pamut nadrágot is. A két új ruhadarabot együtt vettem fel, száraz helyen. Rajtam is volt egy estén keresztül, azonban mikor vettem le, azt látom, hogy a nadrág lába szára ugyanazzal a kék színnel szennyezett, mint ami a cipőnek a gyári színe. A mosás természetesen nem hozta ki belőle.

[...] Bővebben!


Kategóriák: Hírek

Évekig számlázta a T a semmit, amit az ügyfél ki is fizetett

2015, november 24 - 14:40

Az alábbi levél tanulsága a klasszikus jobb későn, mint soha, és bár könnyű a sztoriban a Telekomot szidni, azér egészen elképesztő az a rész is, hogy valaki 6 év után vegye észre, hogy havonta fizet valamiért, amit nem is kért.

Tisztelt Homárosok!

Az alábbi tényállást szeretném megismertetni Önökkel. Panaszommal egyúttal a Versenyügyi Tanácshoz és a Békéltető Testülethez is fordultam.

A T-Mobile 2009 óta minden hónapban "tartozékbérlet" címen kiszámlázott 1250 Ft-ot anélkül, hogy erre szerződtem volna vele. Semmilyen tartozékot nem béreltem. Ez év nyarán, észlelvén e tételt, személyesen reklamáltam, melyre a csatolt választ kaptam. Ennek lényege, hogy 1 éven túli reklamációmat érdemben nem vizsgálták, de bruttó 10.000 Ft-ot jóváírtak a számlámon a békés kapcsolat jegyében. Erre írásban reagáltam, továbbra is kifogásolva az eljárást, mire egy újabb elutasító választ kaptam. 

[...] Bővebben!


Kategóriák: Hírek

Jysk-kálvária egy csomó székkel és karfával

2015, november 24 - 10:31

Nekünk eddig törött ládától a büdös matracig (ráadásul több, mint 2 hónap elteltével!) mindent szó nélkül visszavettek a Jyskben, sőt egyszer egy hibás és nem cserélhető fogas után úgy emlékszem, hogy a pénzt is visszakaptuk, de ezek szerint szerencsénk volt. Vagy épp, hogy L-ék voltak pechesek? Bökjön rá a poszt alatt, hogy önnek mi a tapasztalata!

Kedves Homár!

Jysk. irodaszék. Unalmas, tudjuk, de későn kezdünk el Homárt olvasni.

Áprilisban rácsaptunk volna egy akciós irodaszékre a Jyskben, ha lett volna a zuglói üzletükben. Kocsiba be, irány  a XV. kerület, széktulajdonosként boldogan cipeltük a 3.-ra.

Az öröm egészen egy hónapig tartott, amikor is az amúgy ritkán pár órát használt irodaszék föladta, eltört a jobb karfája. Harmadikról lecipel, Jysk, csak levásárolhatjuk, pénz nem adnak vissza. Kis ráfizetéssel egy másik típust vettünk, ismét hibátlan székünk  lett. Vagy 3 hétre. Itt a bal karfa műanyaga adta meg magát. Amint, időnk engedte,szokásos cipekedés, Jysk, na és most figyelj, már nem cserélték, kaptunk karfát! :) (20 évesen egy kalapácsom sem volt, nemhogy egy imbuszkulcsom, akkoriban nem tudom hogy oldottam volna meg) Tapasztalatból elkértük a jobb oldalit is, nem akartunk egy hónap múlva visszamenni.

[...] Bővebben!


Kategóriák: Hírek

Ingyenes állapotfelmérés vagy termékbemutató?

2015, november 23 - 15:07

Úgy néz ki, idén már nem születik meg a termékbemutatók szabályozását szigorító törvény, pedig elképzelhető, hogy az alábbi sztoriban szereplő tevékenység már fennakadna rajta, leginkább a delikvenst az ingyenes orvosi vizsgálat ígéretével berángatás miatt. De legalább nem akartak mindenáron rásózni valamit.

A napokban kaptam egy telefonhívást. Ingyenes szívszűrésre invitáltak. Megkérdeztem, hogy termékbemutató lesz-e. Azt a választ kaptam, hogy nem. Éppen ráértem, hát elmentem. Nem árt, ha tisztában vagyok a szívem állapotával.

Cím: VERO Egészségügyi és Konzultációs Központ 1095 Budapest, Boráros tér 6. 4. em. (Duna-Ház)

Kikérdezéssel kezdődött. Van-e valamiféle alvászavarom? Visszerem? Fáradékony vagyok-e? És így tovább. Majd egy másik szobában megmérték a vérem oxigén tartalmát és egy készüléket helyeztek a mellkasomra, amivel a szívemet vizsgálták.

[...] Bővebben!


Kategóriák: Hírek

Puklis bútor nem jó bútor

2015, november 23 - 10:16

Bármit is mond a Gigamatrac, ha huplik meg ázásnyomok vannak az ágykereten, az nem oké, hacsak nem kifejezetten huplisat és ázásnyom-dekoráltat szeretetett volna a vevő, de ez láthatóan nem az az eset. És vajon miért nem válaszolnak a panaszra lassan két hónapja? Megkérdezzük. Az biztos, hogy M. barátunk nyugodtan küldhetne nekik az ügyben egy az eddigieknél sokkal határozottabb hangvételű levelet.

Tisztelt Tékozló Homár, 

az alább vázolt történetemmel kapcsolatosan szeretném a segítségüket kérni. Milyen lehetőségeim vannak, hogy minél előbb kicseréljék az ágykeretemet? 

2015. augusztus 25.-én megrendeltem egy Anton ágykeretet (bükk, 140x200 natur+lakk) ágybordával és matraccal a Gigamatractól, amit 2015. szeptember 17.-én (pénteken) ki is szállítottak a budapesti lakásomra. A feleségem vette át a terméket, a szállítóval abba a szobába vitette be, ahol a későbbiekben használni szerettük volna, és ezután a hétvége folyamán nem bontottam ki a csomagolásból az ágykeretet.

[...] Bővebben!


Kategóriák: Hírek

Személyeskedik a Jófogás?

2015, november 20 - 16:47

Sikamlós téma a masszázshirdetés. Nehéz úgy fogalmazni és képpel ellátni, hogy ne szexhirdetésnek tűnjön. De azért nem lehetetelen. Még, ha nem is sikerült mindenkinek a Jófogás masszázskínálatából. De vajon mit írhatott Max?

Kedves Homár,

masszázshirdetést akartam feladni a Jófogáson. Hogy ki hogy ítéli meg az ilyen szolgáltatást - mármint a masszázst -, az egy dolog, elfogadom, ha valaki nem szereti e hirdetések - valóban gyakori - többértelműségét. Ezzel nincs gond. A gond azzal van, hogy a Jófogáson sok tucat ilyen hirdetés látható zavartalanul - köztük olyanok is, melyek bőven túl vannak a "kétértelműségen" -, az én hirdetésemet viszont újra és újra visszautasítják, homályos indokokkal.

[...] Bővebben!


Kategóriák: Hírek

Válts szolgáltatót, mind a kettő kitol veled

2015, november 20 - 09:42

Minden Homár sztorik esszenciája lehetne William számhordozó története, amiben szerepel két mobilszolgáltató és a fogyasztóvédelem is. Eredmény meg nagyon kevés ahhoz képest, hogy manapság a számhordozás nem számít egy nagyon ritkán előforduló eseménynek.

Üdvözletem!

Egy kalandos mobil szolgáltató váltás történetét szeretném elmesélni az olvasóknak, illetve a nyilvánosság erejét segítségül hívni, mivel úgy érzem magamra maradtam az igazságommal.

A történet ez év júliusában kezdődött. Már hónapokkal azelőtt eldöntöttem, hogy elhagyom a Telenort a sokszor zavaros és véleményem szerint mohó díjszabása miatt. A UPC új, korlátlan és ingyenes internettel rendelkező csomagját néztem ki. A váltás számhordozással  valósult meg, ami annyit jelent, hogy bejelented annak a szolgáltatónak ezirányú igényedet, ahová menni akarsz, ők kikérik a számodat a korábbi szolgáltatótól. Így van egy átmeneti időszak, amíg két előfizetésed van és a számhordozás megvalósulásával automatikusan megszünik a korábbi.

[...] Bővebben!


Kategóriák: Hírek

A Digi csak szerződni tud, szolgáltatni vagy informálni nem

2015, november 19 - 15:09

Legutóbb arról kaptunk hírt, hogy nem bánik túl jól régi ügyfeleivel a Digi. Most kiderül, hogy az újaknak sem könnyű. Ez például mi akar lenni: "Nem tudnak utána nézni, kimenő hívást indítani, felvenni a kapcsolatot a bekötőkkel, és visszahívni a tájékoztatással."?

Kedves Homár!

Szeretném megosztani Önökkel a Digi nem éppen ügyfélközpontú hozzáállását az új előfizetőkhöz.

2015.10.21-én jeleztük személyes ügyfélszolgálaton, hogy szeretnénk igénybe venni Üllőn TV+internet+telefon szolgáltatásukat. A megadott címen a szolgáltatás igénybe vehető, a szerződést megírtuk, tájékoztattak, hogy a bekötés 15 napon belül meg fog történni.

[...] Bővebben!


Kategóriák: Hírek

Mégsem ingyenes a földhivatali bejegyzés a forintosított hitelkiváltásnál?

2015, november 19 - 11:23

Az év eleji hurráhírek között szerepelt, hogy ingyen lehet kiváltani meglévő hitelünket, ha legalább részben másik hitelből tudjuk csak megoldani, sőt az új hitelhez kapcsolódó költségek közül is többet jól megtámogattak a szabályozásnál, pl. díjmentessé tették a földhivatali ügyintézést. Elvileg. 

Kedves Homár,

Tudom a "kedvező" árfolyamon forintosított hitelek már szültek pár érdekes történetet, de itt egy újabb, ami a forint hitelt kiváltóknak lehet tanulságos. Az alant található levelezés előzményét foglalnám össze röviden:

A forintosított hitelemet átvittem egy másik bankhoz a törvényi határidők betartásával. Minden fórmunon az olvasható, hogy ez teljesen ingyenes, de mint tudjuk ez sosem igaz. A folyamat vége felé, amikor az új jelzálogjogot kellett volna bejegyeztetni, bementem a Földhivatalhoz (Bosnyány tér), ahol először egy pénztárral is rendelkező ablakhoz kerültem. Innen az ügyintéző Hölgy elküldött egy másik ablakhoz, mert ő is úgy tudta, hogy ingyenes a bejegyzés. papír leadva, INGYEN, mindenki boldog.

[...] Bővebben!


Kategóriák: Hírek

Az Office Depot pénzt nem ad vissza

2015, november 18 - 14:52

 Kedves kaJó, el ne hidd, hogy az úgy rendben van, hogy az Office Depot utalvánnyal kártalanít! Jóhogynem játékpénzt adnak. Megkérdezzük, hogy ez tényleg rendszeres gyakorlat-e náluk vagy csak valami helyi kilengés.

Kedves Homár!

Ma kissé kiakadtam az Office Depot egyik üzletében. A történet rövidek a következő:

Vettem náluk egy mobiltelefont, aminek nem működött a GPS-e. Gyári hibás volt, de kicsúsztam a 3 napos bolti cseréből, így szervizeltetve lett a készülék (A leadás ideje 2015.10.22).

[...] Bővebben!


Kategóriák: Hírek

Két cipő, egy blokk, és egy reklamálási kisokos

2015, november 18 - 09:59

Felfeslett, kilyukadt, elszakadt, kirepedt, levált, leesett, szétjött, beázott, vagy bármi egyéb történt a cipőjével, ez az a poszt, amit el kell olvasnia, mielőtt visszemegy az üzletbe panaszt tenni.

Tisztelt Tékozló Homár,

Az ügyben keresem meg Önöket, hogy 2015.05.02-én a hatvani Tesco üzletsoron lévő Nike sportboltban vásároltam egy Adidas Superstar lábbelit 24.990 forint-ért. 2015.10.21.-én visszavittem az üzletbe, mivel mindkét cipő külső részén a gumi és a bőr elvált egymástól. Természetesen garanciapappírral, blokkal együtt, el is vette az eladóhölgy, felvette a jegyzőkönyvet a kifogásomról. Jeleztem felé, hogy az Adidas garanciapappíron fel van tüntetve, hogy igény esetén kérhetem a termék cseréjét, javítását, vagy adott esetben a pénz visszafizetését. Én az utolsó lehetőséget kérvényeztem. A hölgy azt mondta, hogy ezt nem lehet, náluk ez az eljárás, először bevizsgálás, aztán amint megjött az eredmény, annak függvényében történnek meg a további lépések. Ez számomra nem volt kielégítő válasz, kértem az Üzletvezetőt, szerettem volna vele beszélni.

[...] Bővebben!


Kategóriák: Hírek

Amikor a kéményseprő nem hozott szerencsét

2015, november 17 - 15:19

Az elmúlt 2 hétben ez a harmadik kéményseprős levél, szóval láthatóan továbbra is többeknek probléma az éves kéményellenőrzés megoldása. A Violetta által felvetett kérdések nagy részére a FŐKÉSZTÜSZ honlapján megtalálható a válasz, szórakoztatóbb formában pedig egy régebbi Homár-posztot ajánlok ugyanebben a témában. (fotó: Kovács Tamás/MTI)

Kedves Tékozló Homár!

Lassan, de biztosan közeleg tél, ezzel együtt pedig az éves budapesti kéményellenőrzési idény is. Társasházunk ajtaja mellé felkerült az impozáns értesítés, miszerint november 16-án de. 11 és du. 3 óra között szeretné a Fővárosi Kéménseprőipari Kft. elvégezni az ellenőrzést a lakásokban, mely ha kétszer meghiúsul (és nem kérünk harmadik időpontot), akkor jogi következményeket vonhat maga után.

[...] Bővebben!


Kategóriák: Hírek

"Közölte, hogy NEKEM személy szerint nem ad el babakocsit!!!!"

2015, november 17 - 10:22

Nem kizárt, hogy egy kereskedő csupán a maga szórakoztatására időnként beveti a címben citált mondatot, de azért összességében valószínűbb, hogy az alábbi sztoriból kimaradtak elemek vagy valami nagyon másképp zajlott, szóval  mindeképp rákérdezünk az esetre a bababoltnál is.

Kedves Szerkesztők!

Megosztanám a tapasztalatom, hátha más nem jár hasonlóképpen, sokan vagyunk kis pénzből gazdálkodó, babáikat imádó és nekik mindent megadni próbáló anyukák... Velem ilyen undorítóan még nem sok boltban bántak, főleg nem bababoltban. A délután nagy részét sírással töltöttem, hátha 1 valakit is megóvhatok ettől...

[...] Bővebben!


Kategóriák: Hírek

A hétvégén rossz idő volt a BKV szerint, de ezt a véleményét titkolta

2015, november 16 - 14:58

Hetek óta dőlnek a melegrekordok, a nép vadul kirándul hétvégén, és a pestiektől a Libegő megcélzása nem egy nagyon szokatlan döntés. A remek tervet eléggé derékba bírja törni, ha a János-hegyre vivő felvonó nem működik. Erre a szombati jelenségre az én jóindulatú megfejtésem az, hogy valójában egyáltalán nem volt szélcsend, hanem sőt - legalább is ott, ahol én jártam. De attól még az kérdés marad, hogy ez a sajnálatos tény miért nem derült ki a BKV honlapjáról?

Kedves Homár!

Most szombaton, azaz 2015.11.14-én csodaszép idő volt, sütött a nap, szélcsend, így a kedvesemmel úgy gondoltuk, jó móka lenne libegőzni egyet. Nem voltam benne biztos, hogy novemberben még jár -e a libegő, ezért felkerestem a weboldalukat, hogy nyitva tartanak -e. 15:30 -ig nyitva vannak, szóval szuper. 

[...] Bővebben!


Kategóriák: Hírek

Hogy lehet egyszerre nem- és túlfizetés a biztosítási díjnál?

2015, november 16 - 09:33

Kedves Tibortól, hogy a Homár erejében bízik, de nem tudom, hogy a Homár ereje itt mit tud tenni, mert a biztosítási díjak fizetési határidejének rendjét pontosan szabályozzák (itt olvasható pl. az MKB Biztosítóé, 20. o. 21.4), és bármennyire  hülyén is néz ki egy levélen belül a díjnemfizetés miatti megszűnés és a túlfizetés, szerintünk ez ebben az esetben tökre elképzelhető párhuzamosság. Azért rákérdezünk, hogy mit lehetene tenni. 

Tisztelt Homár!

Az MKB általános biztosítóhoz írt levelemből kiderül, hogy miért vagyok kiakadva. Tartalmazza az MKB válaszát is, valamint az én viszontválaszom. A lényeg, hogy egy levélem szerepel az, hogy "Díjnemfizetéssel megszűnt" a szerződésem, valamint, hogy 2016. 01.27.-ig rendezve van a díjam. Állítólag ők egy nappal később kapták meg a 608 Ft-os elmaradásomat, mint kellett volna. Én egy nappal a határidő előtt fizettem be. Egyelőre nem látszik a cég rugalmassága. Október 7-én megszűnt, 14-én írtak róla levelet, én 27-ei dátummal tudtam újra kötni a szerződést náluk, de csak biztonságból tettem meg.

[...] Bővebben!


Kategóriák: Hírek

Oldalak

Drupal theme by pixeljets.com D7 ver.1.1